Vælg en side

1. Skab hygge med planter

En altan kan være lille og intim, men med de rette planter kan den føles som en stor oase. Vælg hårdføre planter som fx lavendel, mynte eller timian, der både dufter skønt og tåler vind og vejr.

2. Sæt møblerne i fokus

Gør din altan til et yndet sted at opholde sig ved at investere i gode og funktionelle havemøbler. Vælg gerne lette møbler, som er nemme at flytte rundt på for at ændre indretningen eller skabe mere plads.

3. Altanens gulv

Glem alt om klinker og fliser – der findes mange andre muligheder, som kan skabe et personligt udtryk på din altan. Overvej fx træfliser, græs, sten eller farvede væg-til-væg tæpper, der kan være med til at skabe en hyggelig stemning.

4. Altanens vægge

Tænk også i mulighederne for at pynte på altanens vægge og skabe mere plads til opbevaring og dekoration. Brug fx trådhylder, hængende krukker eller plantekasser, der kan gøre væggene mere levende og personlige.

5. Overdækket eller åben altan?

Overvej også om din altan skal være overdækket eller åben. En fransk altan er et godt valg til små balkoner, da den ikke fylder så meget, men stadig giver mulighed for at åbne op og lukke frisk luft ind. En spansk altan er derimod en god løsning, hvis du ønsker mere plads og mulighed for at kunne gå ud på altanen.

Endnu vigtigere end valget mellem en fransk eller spansk altan, er det at sikre sig, at de nødvendige tilladelser og byggetilladelser er på plads. Det kan være en god idé at undersøge dette i god tid inden renoveringen af altanen påbegyndes.

I sidste ende handler det om at skabe den perfekte udendørs oase, uanset om det er en lille altan eller en stor terrasse. Tænk i muligheder og lad din kreativitet få frit spil for at skabe et personligt og hyggeligt rum, der kan nydes året rundt. Husk at tage højde for både funktionalitet og æstetik, så du kan få det bedste ud af din altan. Så uanset om du vælger en Altan, Fransk Altan eller Spansk Altan, er der ingen tvivl om at det vil blive et yndet sted for både små hyggestunder og store sociale sammenkomster.