Vælg en side

Løvblæsere kan være uundværlige i efteråret, når haven er dækket af våde blade og spåner. Men med en begrænset marked for elektriske løvblæsere, kan det være svært at finde den rigtige. I denne artikel vil vi undersøge seks populære løvblæsere og se på, hvad forskellen i luftstrømshastighederne påvirker deres ydeevne.

Selvom løvblæsere har været på markedet længe, blev de tidligere primært brugt af professionelle havefolk. De store og tunge benzindrevne løvblæsere var de eneste tilgængelige på markedet, men med den stigende popularitet af elektriske motorer og større effektivitet, er der nu også gode alternativer for almindelige havefolk. Sørg for at købe en løvblæser fremstillet specielt til det formål, såsom at fjerne våde blade fra træterrassen, samle blade i stakke, eller fjerne løst flisesand eller spåner fra værkstedet.

Vi har samlet seks populære løvblæsere med en luftstrømshastighed på omkring 200 km/t. De kan deles op i to kategorier: større og stærkere maskiner i en prisrange mellem 1901 og 2297 kroner inklusiv oplader og batteri, og mindre maskiner til under 1100 kroner, der primært bruges til nemme opgaver. Selvom de billigere maskiner er mindre kraftfulde og har en ringere batterikapacitet, leverer de stadig god kvalitet og fungerer godt i mindre haver eller værksteder.

En høj luftstrømshastighed betyder ikke nødvendigvis, at løvblæseren er i stand til at yde på sit bedste. Faktisk kan en alt for stor hastighed få virkningerne til at opnås ved at ”løfte” bladene op fra jorden, som ikke er særlig effektiv, da mange af bladene vil falde tilbage til jorden. Derfor anbefales det at vælge en løvblæser med en varierende hastighed for at opnå en mere effektiv ydeevne.

Ved testen blev det også undersøgt, hvor meget støj de forskellige modeller laver. En af maskinerne i testen viste at give anledning til betydelig støj, mens andre havde en lydsvag funktion. For optimal effektivitet og komfort anbefales det, at du vælger en løvblæser, som skaber så lidt støj som muligt – særligt hvis du skal bruge den i mere end et par minutter ad gangen.

At finde den rigtige løvblæser kan være en udfordring, men med denne test af seks populære modeller, kan du begynde at finde den, der passer bedst til dine behov. Selvom luftstrømshastigheden er vigtig, bør du også tage batteritid, støj og maskinens størrelse og vægt i betragtning, når du vælger din næste løvblæser. Ved at afveje disse faktorer mod prisklassen og kvalitet, kan du træffe en velovervejet beslutning og finde en god løvblæser til din have eller dit værksted.